Orvosi vizsgálat előtt ...

  • Tájékozódjon az érvényes rendelési időről!
  • Éljen a telefonos időpont kérés lehet őségével, hogy elkerülje a hosszas várakozást. Időpontot kizárólag a rendelési idő előtt adunk a 370-706 telefonszámon. Az időponttal rendelkező betegek előnyt élveznek.
  • Időben érkezzen a rendelőbe, lehetőleg a rendelési idő vége előtt 15 perccel érjenek a váróterembe. 
  • Állandó gyógyszereik receptigényét a rendelési idő előtt jelezzék telefonon vagy személyesen a várakozási idő lecsökkentése érdekében.
  • Minden fontos dokumentumot h ozzon magával, amellyel rendelkezik, mint pl. a leleteket, csecsemőtanácsadásra a gyermekegészségügyi kiskönyvet, védőoltás beadásakor a védőoltási kiskönyvet stb.
  • Jegyezze fel magának kérdéseit és intézendőit, valamint a felírandó gyógyszereket (különösképpen az eddig szedett gyógyszerek nevét, az esetleges gyógyszerallergiát stb.) azért, hogy mindenre jusson idő és semmi fontos ne felejtődjék el.
  • Hozzon magával pelenkát, váltóöltözetet és alkalmas takarót a vizsgálathoz (babatakarót a baba bepólyálásához) azért, hogy a vizsgálathoz ideális feltételeket teremtsünk.
  • Előfordul különösen az őszi-téli hurutos időszakban, hogy várakozási idő megnyúlik. Ez bosszantó mindenki számára. De sajnos nem tudjuk kiszámítani a nem várt balesetek, telefonokat. Ezért hozzon magával folyadékot gyermeke számára és ne hiányozzon gyermeke kedvenc játéka sem.


Tanácsadás kor a várót a tanácsadó felől közelítsék meg, kérem, hogy beteg gyermeket ide ne hozzanak! Készítse elő gyermekét az orvosi vizsgálatra, az esedékes oltásra. Ha nem ezt teszi, gyermeke elveszíti bizalmát Önben és gyermekorvosában is, s ez minden későbbi látogatást megnehezít. Jöjjön szabályos időközönként gyermekével ellenőrzésre a házi gyermekorvosához, ne csak akkor, ha már ez kikerülhetetlen azért, mert fertőzések léptek fel.

 

  • 14 éves életkor elő tt ne engedje gyermekét egyedül orvoshoz.
  • Tájékozódjon, hogy milyen gyógyszerek vannak otthon , ez megkönnyíti a gyógyszerfelírást és elkerülhetővé válik a hasonló hatóanyagú készítmények felhalmozódása a házipatikában.


Ha Ön, kedves Szülő ezeket a szabályokat szívén viseli és betartja, látogatásaik a gyermekorvosuknál egész biztosan problémamentesek, és sikeresek lesznek.


Iskolások számára:

A gyermekorvosi rendelőbe jövetelkor feltétlenül hozzátok magatokkal az ellenőrző könyveteket. Igazolást abba adunk! Ha elektronikus ellenőrző van az iskolában, akkor rendszeresítsetek egy füzetet, amelybe az igazolásokat adjuk.

A kapott leleteket feltétlenül hozzátok magatokkal, mert minden szakorvosi vizsgálatról, leletről tájékoztatni kell a házi gyermekorvost!

Státuszvizsgálaton megjelenés évente egyszer minden gyermek számára kötelező, még aki ezen időszak alatt nem volt beteg, annak is!

Ugyanakkor kérünk benneteket, hogy az indokolatlan vagy mondvacsinált indokkal történő orvosi látogatást csökkentsétek a minimálisra. Ezzel terhelitek a rendelő forgalmát, elveszitek az időt a valóban beteg gyermekektől, illetve ti is elkaphattok bármilyen kellemetlen betegséget a várakozás közben.

 
RENDELÉSI IDŐ:
Hétfő: 8-11
Kedd: 15-18
Szerda: 8-11
Csütörtök: 15-18
Péntek: 8-11
A kiírt rendelési időtől rendkívüli esetben térünk el, pl. helyettesítés miatt, erről azonban időben tájékoztatjuk Önöket.
Rendelkezésre állási idő:
Ezen idő alatt
a 06-46-370-706 vagy a 06-46-360-152 telefonszámon elérhető vagyok hétköznapokon.